Project

Alphington Extension and Renovation
Adding a second story to a lovely weatherboard  home.
My clients were ready to live in style in their lovely character home, but they needed to create an inviting children’s space for their growing family. They wanted to extend out the back and add another floor to their home, it was important to them that their extended home look like it had always been there.
This was a wonderful example of intelligent design creating an entirely new living space for an older home.
The street facade turned out picturesque. A new double carport was built as well as other light renovations to freshen up the home.
They wanted the upper floor to be a dedicated children’s area. Great views of the tree and backyard  add to this delightful living area.
We were able to create 2 large bedrooms with great views to the park, a comfortable bathroom and a large living area in their new upper floor space.
We added windows to the staircase void to filter light and warmth to the ground floor.
There were difficulties to get the job approved through the council due to height restrictions. However, due to the contours of the site, we were able to justify the design to the council and they agreed to our proposal.
This is now a wonderful family home, in a great location, and designed exactly as they wanted it.
A flawless double story character home to accommodate this lovely, growing, family, in a beautiful suburb and neighbourhood.
Ready to work with us? Contact us now to discuss your project today.
Google Rating
5.0
Based on 17 reviews
js_loader